Cím: 2750 Nagykőrös, Csongrádi út 19 |

Kertépítés otthon

A kertépítés nagyszerű módja annak, hogy szép és kényelmes otthont teremtsünk magunknak a szabadban. Azonban ahhoz, hogy a kertünk igazán varázslatos legyen, előre kell terveznünk és fel kell készülnünk a kivitelezésre. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet a kertépítés felkészüléséhez.

Tervezés és tervező kiválasztása: A kertépítés megkezdése előtt érdemes tervezni, milyen kertet szeretnénk. A kerttervezők és kertépítők segítségével a kertünk mérete, kialakítása, növényzete és stílusa könnyen megtervezhető. Azonban ha saját magunk szeretnénk tervezni, érdemes előre papírra vetni az ötleteinket és tervrajzot készíteni.

Növények és virágok kiválasztása: A növények és virágok kiválasztása nagyon fontos a kertépítés során. Érdemes olyan növényeket választani, amelyek jól érzik magukat a környezetben, ahol élünk, és azokat a növényeket, amelyek a tervezett kertünknek megfelelnek. A növények és virágok színét és formáját is figyelembe kell venni, hogy harmonikus összhangban legyenek a többi elemmel.

Talaj előkészítése: A talaj előkészítése a kertépítés során kulcsfontosságú. A növények számára jó minőségű talajra van szükségük, ezért ajánlott előre mérni a talaj savasságát és tápanyag tartalmát, majd a megfelelő műtrágyával javítani. Ha a kertünkben korábban voltak növények, akkor az elhalt növényeket és gyökereket el kell távolítani a talajból.

Az öntözés a kertépítés során a következő fontos lépés. A növények növekedése és fejlődése a megfelelő öntözéstől függ. Az öntözési rendszernek hatékonynak és gazdaságosnak kell lennie. A kerti öntözőrendszer segít a folyamatos és egyenletes mennyiségű víz biztosítására. Természetesen, ha kertünk nagysága, vagy épp a pénztárcánk nem engedi meg az automata öntöző rendeszer kivitelezését, akkor is figyeljünk kertünk kialakításánál az öntözésre. Hagyjunk megfelelő utakat, hogy elérjük a növényeket akár locsolóval akár kerti slaggal, úgy, hogy ne tegyünk kárt növényzetünkben.

Szerszámok és anyagok beszerzése: A kertépítéshez szükséges szerszámok és anyagok beszerzése fontos lépés a felkészülés során. A szerszámok között megtalálható a lapát, a gereblye, a metszőolló, a fűnyíró és a permetező. Az anyagok közül pedig a növények mellett általában kövek, fák, füvesítő magok, kavicsok, műanyag vagy fém kerítések és egyéb dekorációk is szükségesek.

Mint olvasható a kertépítést is előzetes tervezés, átgondolás előzi meg. Érdemes erre a részre kellő időt és figyelmet fordítani, hiszen otthonunk egy “ékszerdoboza” lehet kertünk, mely csodás helye családi, baráti összejöveteleknek, vagy egy kis saját elvonulásra a világ zajától.

A Kaszap Tüzép munkatársai felkészültek és gyakorlati tanácsaikkal segítenek Önnek is az álomkert megvalósításában. Kapcsolatrendszerünkben pedig tudunk ajánlani megbízható kivitelezőket is.

Hívjon minket az alábbi telefonszámon:  +36 21/3500-350

SZÁLLÍTÁS

Súlytól távolságtól függően, kalkulátor alapján!

VISSZAVÉTELI GARANCIA

14 napos pénzvisszafizetési garancia

EGYEDI ÁRAK

Projekt árképzési lehetőség

100% BIZTONSÁGOS FIZETÉS

SimplePay / MasterCard / Visa

© Kaszap Tüzép 2022 Minden jog fenntartva