Cím: 2750 Nagykőrös, Csongrádi út 19 |

Tudta? Fűtőanyag kisokos!

Fűtőanyagok

Gondoljon idejében a hidegre, vásároljon be még az ünnepek előtt! Tüzép telepeinken több féle fűtőanyag közül választhat! Na de nehéz a választás? Szeretné a fűtést a leghatékonyabban, pénztárcájához és igényeihez mérten megoldani? Segítünk a döntésben! Összeszedtünk néhány fontos információt Önnek.

Lignit

A lignit a legfiatalabb barnaszén, szerkezete még erősen fás, kagylós törésű. A lignit tüzeléstechnikai tulajdonságai nem élenjáróak, de mivel nagymennyiségben előforduló, olcsón bányászható szén, ár-érték arányban az egyik leggazdaságosabb tüzelőanyag. Olyan barnaszén, mely 40 %-nál nagyobb bányanedvességet tartalmaz (lágy barnaszén). A lignit fűtőértékét erősen növeli (+20%) nedvességtartalmának természetes száradással történő csökkentése. Ezt a száradást a gyártási folyamat során a feldolgozás, tárolás biztosítja, így mire a tüzelőanyag Önhöz kerül, általában fűtőértéke lényegesen kedvezőbb.

Fűtőérték: 12,50 MJ/kg

Keményfa (tölgy, bükk)

A fa minden formában, még tüzelőként is környezetbarát termék. Megújuló nyersanyag, ráadásul széndioxid-semleges tüzelőanyag, hiszen égetésekor csak olyan szén kerül vissza a légkörbe, melyet korábban a fák éppen a levegőből kötöttek meg. Éles a kontraszt a fosszilis energiahordozókhoz képest, ahol olyan szén válik széndioxiddá, amely előtte évmilliókig a föld gyomrában pihent. Az egy-két évig természetes úton száradt tűzifa több mint kétszer annyi energiát képes leadni, mint a frissen kivágott, magasabb nedvességtartalmú fa. Gazdasági értelemben tehát bőven megtérül, ha idejekorán beszerezzük a tűzifát.

Fűtőértékek (száraz fára értendő)

Bükk               15.62 MJ/kg

Tölgy              15.10 MJ/kg

Keményfa brikett

A fabrikett gazdaságos, nagyon korszerű, környezetbarát tüzelőanyag. Használatával megtakarítás érhető el a fűtési költségek tekintetében, amely használata közben egyszerre érvényesíthetőek a környezetvédelem érdekei, a természetes anyagok iránt érzett vonzódás és a kényelmi szempontok.

Természetes alapanyagokból készül, nedvességtartalma alacsony, ezért könnyebben és jobb hatásfokkal ég, mint a hagyományos tűzifa. Kötőanyagot nem tartalmaz. Fele mennyiség szükséges belőle mint a tűzifából. Tárolása  és használata tisztább, egyszerűbb, mint a tűzifáé, hiszen nem kell aprítani. Egyszerűen tárolható, szállítható. A fűtőértéke nagy, a tűzifáénak közel duplája, és jobb hatásfokkal ég. A keményfa brikett megújuló energiaforrás. Hamutartalma alacsony, környezetbarát, természetes növényi tápanyagként hasznosítható, füstje a környezetre káros kéndioxidot nem tartalmaz. Nem romlik a tüzelőberendezés hatásfoka a kéményrendszer kátrányosodása miatt.

Fűtőérték:

18-19 MJ/kg

Német brikett

Nagy fűtőértékű brikett, szinte minden kazánban felhasználható, univerzális szénfajta. Fűtőértéke a hagyományos barnaszén és a feketeszén közé tehető, a parazsat jól tartja, ezért is méltán népszerű háztartási tüzelőanyag. Szállítása és tárolása egyszerű. A barnaszénnel és a feketeszénnel ellentétben nem porzik, így a tárolóhely tisztábban tartható, mint a többi szén esetében.

Fűtőérték: 20,2 Mj/kg

Zsákos szén (lengyel dió, cseh dió)

Kevés a hely a fűtőanyag tárolására, de szénnel szeretne fűteni? Nem szeretné az udvaráról behordani az ömlesztett szenet? Szereti pontosan tudni, hogy annyi terméket kapott, amennyit kifizetett? Szeretné pontosan nyomon követni, mennyi tüzelőt használt fel és mikor kell újra vásárolnia? Ezekre a problémákra a zsákos szén jelenti a megoldást! A zsákos szén tisztán kezelhető, könnyen tárolható, pormentes, mennyisége folyamatosan ellenőrizhető. Akár kis mennyiségben is vásárolható, könnyen szállítható.

Fűtőértékek:

Cseh diószén: 20,1 Mj/kg

Lengyel diószén: 25 Mj/kg

Reméljük hasznos információkkal szolgáltunk.

További kérdése van? Keresse kollégáinkat! 

Kapcsolat

Nálunk a szállítás sem jelent gondot!

Rendelje meg most!

SZÁLLÍTÁS

Súlytól távolságtól függően, kalkulátor alapján!

VISSZAVÉTELI GARANCIA

14 napos pénzvisszafizetési garancia

EGYEDI ÁRAK

Projekt árképzési lehetőség

100% BIZTONSÁGOS FIZETÉS

SimplePay / MasterCard / Visa

© Kaszap Tüzép 2022 Minden jog fenntartva